Tuesday, 11 June 2013

BEDAK SEJUK TANAKHA (MYANMAR)

Assalamualaikum

Sekarang ni dah meletup la pula bedak sejuk dari Myanmar :) kalau dulu tak de org nak pandangkan . Tak pe la rezeki org myanmar skg permintaan amat tinggi. Walau apa2 pun bedak ni mmg mujarab utk rawatan jerawat :) . Adik pernah guna beberapa tahun yg lepas itu pun dapat dari bangla tmpt kerja dia. 

Kalau akak pula selalu tgk bdk2 myanmar perempuan pakai tp kalau siang dia calit sikit2 je kt dahi dan pipi mcm kita pakaikan bedak kt baby. Hehe masa tu dia selalu offer katanya " baik utk kulit kaka" ish tak mau la pakai tu. Hehe tp dlm hati mmg akui kulit dia org mmg gebu .







                                                 Kalau penggunaan tradisional  kayu tanaka ni
                                               di asah utk mendptkan air , air tu yg disapu ke muka






Kelebihan Tanaka Mauk Mai :-

- sun block 
- spf 10.84
- lemon 
- 111g ( g/w)
- vitamin c
- whitening agent E171
                                                                          RM14






SPECIAL Tanakha 4 in 1 .

mempunyai 4 kebaikan; 


1. Merawat jerawat

2. Memudarkan kedut halus

3. Mencerahkan kulit

4. Menghalang dr sinaran uv

★Wangi bau nya★



RM 14. 《110gm》

RM 10. 《 40gm 》




NEW PRODUCT ! 



BEDAK AIR TANAKHA

Terdapat dalam 2 wangian sahaja original dan bunga madu 

Berfungsi : 


1. Mengurangkan jerawat dan mengecilkan pore 

2. Anti-oxidants.

3. Membunuh bakteria 

3. Mengurangkan ruam dan gatal

4. UV protection dan merawat pigmentasi 
5. Menjadikan kulit halus ,gebu serta cerah dgn penggunaan yg konsisten








Kenapa Tanaka ? sebab bedak ni berasal dari kayu tanaka

Kayu Tanaka ini sememangnya sudah terkenal sejak dahulu lagi di kalangan masyarakat luar. Satu ketika dulu kayu Tanaka ini digunakan oleh golongan kerabat diraja disana untuk mencantikkan kulit.

Dinegara seperti  Filipina, Bangladesh dan Thailand sudah tidak asing lagi dengan bedak Tanaka. Menurut masyarakat Myanmar, kulit kayu inilah yang mujarab digunakan sebagai petua untuk merawat dan mencantikkan kulit muka mereka. Tidak kira jenis kulit sensitif, normal, kombinasi, semuanya boleh menggunakannya tanpa was-was. Boleh juga digunakan kepada bayi baru lahir.Ianya tidak memudaratkan kulit.

Kayu Tanaka ini, diasah di atas batu untuk menghasilkan esen yang berwarna coklat seperti foundation yang boleh kita perolehi di pasaran. Esen itulah yang disapukan ke kulit muka. Setelah kering di muka, warna coklat itu terus berubah menjadi kekuningan. Tetapi ianya nampak seperti kita memakai bedak sejuk. Boleh diratakan ke muka dengan menggosoknya sehingga rata seperti kita memakai bedak. Ia Baik utk orang yang berjerawat dgn sapuan tebal di muka pada waktu malam seperti memakai MASKER.Ianya dapat mengecutkan jerawat dengan cepat.Tanaka memberi kesan sejuk kepada kulit muka setelah kita memakainya


Berfungsi untuk ;

1) Melembutkan dan mencerahkan kulit muka. .
2) Melindungi kulit daripada pancaran matahari yang terik.
3) Menyejukan kulit
4) Menyerap lebihan minyak dan menyerap peluh.
5) Merawat Jerawat
6) Menghaluskan kulit
7) Mencerahkan kulit Memudarkan parut jerawat
9) Sesuai untuk kulit sensitif, normal, kombinasi


Cara Guna ;
1. Bedaknya padat spt tanah liat ,ambil sedikit shj
2. Tambahkan air sedikit dia tidak cair sgt (kira2 melekat kt muka)
3. Sapu dan ratakan pada seluruh wajah seperti masker
4. Boleh disapukan pada belakang yg berjerawat.


JOM Order harga yang mampu milik , tak perlu membazir harga mahal tp dihasilkan dari bahan yang sama.

HARGA RETAIL

50gm  RM10
100gm RM14



*tidak termasuk postage*



BERMINAT SILA PM/WHATSAPP : 019 2581812




CLEARANCE STOCK  SEMPENA SYAWAL 

TANAKA 

ORIGINAL/JASMINE/BUNGA MADU 

40GM  -  RM 5.50 (  MIN 6 PCS ) 

110GM -  RM 7.50 (  MIN 6 PCS ) 

*******************************************************************************************


BORONG TANAKA  

LEMON 110gm/40gm READY STOCK 



Dear Customer , 

UNTUK HARGA BORONG 

40gm 

  12 pcs keatas RM7.00/pcs 
  51 pcs keatas RM6.50/pcs
100 pcs keatas RM5.50/pcs
500 pcs keatas RM5.00/pcs

110gm

12 pcs keatas RM9.50/Pcs 
 51 pcs keatas RM9.00/pcs

Special offer utk ramadhan

110gm
100pcs keatas RM8.50  8.00/pcs
500pcs keatas RM7.50/pcs










READY STOCK










Aroma yang available
Hijau = lemon , Pink = rose , Putih = jasmine , kuning = original 






No comments:

Post a Comment